fredag 24. januar 2014

Litt større babysokk - illustrert i fargekoder

Mitt illustrerte innlegg av "KnitgirlinNorway"s oppskrift på Babysokk trinn for trinn er ofte besøkt. Jeg får fra tid til annen spørsmål som jeg forsøker besvare etter beste evne. Og jeg har lenge tenkt på at bildene kunne ha vært bedre. I tillegg har jeg pønsket på hvordan det hadde vært å lage et par som er større.

Som tenkt - så gjort!

Så værsågod, her er litt større babysokk med bilder som tydeliggjør ytterligere framgangsmåte!

Garn: Drops Nepal
Pinne: størrelse 5

GULT (rundt ankelen/skaftet)


Legg opp 38 masker
Strikk rillestrikk til arbeidet måler 14 cm

BLÅTT (over foten/toppstykket)


Strikk over de 10 midterste maskene til arbeidet måler 22 cm

RØDT (rundt foten/sidene)


Plukk opp 14 masker på hver side av toppstykket (BLÅTT) og strikke 12 rader over alle maskene.

LILLA (sålen) 
Strikk fram og tilbake over de 10 midterste maskene og strikk den 10.ende masken på hver omgang sammen med neste maske. Det blir en maske mindre per omgang, og sålen blir stadig større. Fortsett slik til det gjenstår kun 4 masker på hver side, totalt 18 masker. Fell av.

Du har nå strikket ferdig.

Sy sammen langs det som blir baksiden av skaftet

Skjønner?

Når du har sydd langs hele skaftet, står du igjen med de 18 maskene fra avslutningen på sålen. 

Sy pent sammen. Dette er hælen.

Voila - du har strikket en babysko! Gjenta prosessen og lag en til.

Med større pinner og tykkere garn, kan denne passe til en som bruker ca. skostørrelse 21-22 tror jeg. Det er vel sånn omtrent 13 cm langt sålen. Vil du ha størrelse baby, finner du instruksjonene fortsatt her.

Så, hva synes dere? Ble det klarere?


torsdag 16. januar 2014

Blå raggsokker

 
 
Ekte raggsokker!

Nok et julegaveønske! Disse ble nesten ferdige til jul, i alle fall 1/3. Og overrakt på julaften med pinner og det hele. "Blir dette bra?" "Ja!" Bra! Da strikker jeg videre! Og i løpet av romjulen ble de ferdige. Mine første raggsokker! Strikket av garnet Tresko fra Sandnes garn på pinne 3,5.
Oppskriften fant jeg på magebåndet til garnet - genialt :-D

Og nå jobber jeg videre med sokk nummer to til bror. For jula varer helt til påske, sant? ;-)

torsdag 9. januar 2014

Bellavotter x 3 til jul

Bella i Okergul Drops Nepal

Så videre til flere gaver! Det jeg har fått dreisen på i løpet av året er Bellavotter! Med disse skal jeg ha strikket 11 par. 

Jeg strikker på pinne 5,5. Og alle de ulike garnene jeg har brukt her synes jeg fungerer glimrende. Drops Nepal (øverste bilde) kjøpte jeg primært fordi jeg digger den okergule fargen. Fungerer flott til et par litt nettere votter. 


Sandnes Garn Alfa er også ypperlig. Blir lubne, fine votter som passer perfekt til mønsteret.

De brune nederst er kjøpt på Nille, kjempefin naturfarge i brunt, og garnet (Rosendahl) gir helt topp resultat. Jeg kjøpte også dette garnet primært pga fargen, det var akkurat det jeg var på jakt etter, da det var fremmet ønske om votter i naturfarge. Synes jeg traff spott on!

Morsomt at resultatene blir så bra, til tross for så ulike garn. Du leser den fin-fine oppskriften gratis her!

Men bildene - jeg gremmes! Snart blir det lysere dager og bedre fotolys!

Bella i sort Sandes Garn Alfa


Rosendahl fra Nille

tirsdag 7. januar 2014

Julestrømper - Fireside Snuggle

Julegave, Fireside Snuggle

Nå er jula over og jeg vil gjerne vise fram noe av det jeg har laget i julegaver. Jeg var freidig og sendte e-post til familien for å høre hva de kunne tenke seg av HJEMMESTRIKKA saker til jul. 

LESTER svarte (nesten) alle! Oj... det har jeg ikke laget mye av. Jaja, ingenting er hyggeligere enn å gi bort noe som er ønsket, så her var det bare å kaste seg ut i det. Dette paret kom til ganske raskt.

EDIT: Jeg droppet hullene etter vrangborden som er ment for duskesnoren. Ingen dusk her!

Jeg fant et par strømper med fine fletter i Drops Julekalender faktisk! Med det utrolig koselige navnet Fireside Snuggle. Og i garnet Nepal som er liker godt. Dette paret er strikket i fargen grå/lilla (4311) og er mye mer tiltalende og lekkert enn jeg klarer få fram i dette bildet. 

Om lyser er dårlig sørpå om vinteren, er det ingenting mot (manglende) lys nordpå. Men man gjør da det beste ut av det. Badet ble mitt provisoriske fotoatelier i jula. Jeg har lyst til å lage et par til av disse, kanskje i yndlingsfargen min av Nepal, nemlig Oker.

Mmmm, lekre lester, sant?

søndag 5. januar 2014

Presenterer: Rilleteppet av restegarn

Dette startet jeg med i mars/april i fjor, så egentlig synes jeg det har gått ganske raskt.


Dette er etter inspirasjon fra boka Håndarbeid fra hagen av Arne & Caros. Teppet er strikket på pinne 3,5 og jeg la opp 260 masker. Jeg har brukt for det meste garn i ren ull og kun fra eget lager. Det har gått med 1 kilo og 357 gram garn. Teppet måler 1,15 i bredde og 1,55 i lengden.

Og tro meg, det er kjempevarmt!

Ikke varmt nok til at jeg orker sitte ute på balkongen enda, men jeg måtte få det med meg ut for å prøve få litt dagslys.

Jeg er fornøyd med resultatet!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...